zondag 5 augustus 2012

IKEA hacks rolgordijn en badkamer meubel

Afgelopen weken behoorlijk aan het IKEA hacken geweest.


Badkamermeubel IKEA GODMORGON / ODENSVIK
De Ikea serie badkamer meubelen hebben allemaal erg diepe badkamerkastjes van rond de 48 cm. In veel kleinere badkamers zoals de onze is het veel mooier en praktischer om een minder diep badkamermeubel te plaatsen. Ook vonden we de dunne voorgaande wastafelbladen serie van marmer composiet mooier. Gelukkig hebben we in de uitverkoop nog een 120 cm breed NORRVIKEN blad voor 99 euro kunnen bemachtigen. Het NORRVIKEN blad hebben we met een tegelzaag 7,5 cm ingekort (zodat het gat van de kraan net wegviel). En de 2 GODMORGON kastjes van elk 60 cm breed hebben we 8 cm minder diep gemaakt. Om er voor te zorgen dat alle laatjes nog wel volledig open en dicht kunnen heb ik vooraf de afvoer volledig in de muur uitgefreesd, en hebben we gekozen voor een wand inbouwkraan. Uiteindelijk zat  het IKEA  sifon nog iets voor het bovenste laatje. Deze heb ik op de plaats van het sifon 6 cm minder diep gemaakt (stukje uit het laatje gezaagd en netjes afgewerkt met het bijbehorende houten tussenschotje.



GRUNDTAL WC rol houder IKEA hack
Van twee RVS toiletpapierhouders hebben we een dubbele gemaakt. Hiervoor heb ik van een 4 cm lange rvs bout de kop afgezaagd en met een vijl het schroefdraad weer bruikbaar gevijld. Vervolgens de GRUNTAL wc-rol houder op de muur geschroefd en de 2 houders middels de bout aan elkaar geschroefd. En voila..





Rolgordijnen
Bij een A-frame huisje is het niet mogelijk om bij de schuine dak zijden mooie lamellen of rolgordijnen toe te passen. Dat moet anders kunnen dacht ik en hierbij het resultaat. Het rolgordijn aan de schuine zijde heb ik op zijn kop gemonteerd. Het rolgedeelte onder en middels een paar dunne nylon touwtjes trekken we het rolgordijn eenvoudig omhoog. Het IKEA rolgordijn is hiervoor niet ideaal, beter is het om een rolgordijn met veermechanisme te gebruiken. Dus daar ga ik binnenkort naar op zoek, een veermechanisme dat in de 24 mm diameter buis past.




Last week worked on some IKEA hacks. IKEA GODMORGON / ODENSVIK with a depth of 39 cm instead of 48 cm. Hacked the IKEA stainless steel toilet roll holder, made from two one double version. 
And developed a window roller-blind for an A-frame house.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten